/
Akvakultūras saimniecībām paredzētie pārvaldības un konsultāciju pasākumi Akvakultūras saimniecībām paredzētie pārvaldības un konsultāciju pasākumi

Akvakultūras saimniecībām paredzētie pārvaldības un konsultāciju pasākumi - PowerPoint Presentation

jane-oiler
jane-oiler . @jane-oiler
Follow
345 views
Uploaded On 2019-06-22

Akvakultūras saimniecībām paredzētie pārvaldības un konsultāciju pasākumi - PPT Presentation

Mārcis ziņģis Akvakultūras pētniecības un izglītības centra vadītājs 371 20232017 marciszingisbiorlv Pasākuma mērķis ir akvakultūras saimniecību vispārējās veiktspējas un konkurētspējas palielināšana un to darbības negatīvās ietekmes uz vidi samazināšana atb ID: 759723

Share:

Link:

Embed:

Download Presentation from below link

Download Presentation The PPT/PDF document "Akvakultūras saimniecībām paredzētie..." is the property of its rightful owner. Permission is granted to download and print the materials on this web site for personal, non-commercial use only, and to display it on your personal computer provided you do not modify the materials and that you retain all copyright notices contained in the materials. By downloading content from our website, you accept the terms of this agreement.


Presentation Transcript

Slide1

Akvakultūras saimniecībām paredzētie pārvaldības un konsultāciju pasākumi

Mārcis

ziņģis

Akvakultūras, pētniecības un izglītības centra vadītājs

+371 20232017

marcis.zingis@bior.lv

Slide2

Pasākuma mērķis ir akvakultūras saimniecību vispārējās veiktspējas un konkurētspējas palielināšana un to darbības negatīvās ietekmes uz vidi samazināšana, atbalstot akvakultūras saimniecībām paredzētu pārvaldības un konsultāciju pakalpojumu izveidi.

Pasākuma mērķis

Slide3

Pārtikas un veterinārajā dienestā reģistrētas akvakultūras dzīvnieku audzētavas (turpmāk - akvakultūras saimniecības), kuras piesaka konsultācijām īpašnieku, dalībnieku vai citu akvakultūras saimniecības norīkotu personu.

Pasākuma gala labuma guvēji

Slide4

ZI BIOR eksperti akvakultūras jautājumos: Akvakultūras, pētniecības un izglītības centrs;Z/a Tome un tās filiāles;Ar akvakultūru saistītās citas ZI BIOR nodaļas, laboratorijas u.c. Citu organizāciju un institūciju eksperti:Akvakultūra;Vide;Ekonomika;Slimību uzraudzība un kontrole;U.c.

Mērķa sasniegšanai pieejamie resursi

Slide5

Individuālās konsultācijas saimniecībām;Apmācības akvakultūrā;Teorētiskās un praktiskās apmācības APIC, ZA Tome un filiālēs;Starptautiskie semināri;

Pasākuma ietvaros 2017.gada plāns

Slide6

Zinātniskā institūta «BIOR»

z/a «Tome» zivju audzēšanas,

pētniecības un izglītības centrs

Slide7

1. posms«Kompetences mājas» būvniecība, akvakultūras, pētniecības un izglītības centra izveide (semināru centrs, siltūdens un aukstūdens audzēšanas RAS līnijas, akvakultūras laboratorijas) – (2015)2. posms Nacionālā inovāciju infrastruktūra un tehnoloģiju pārneses centrs akvakultūrā (zivju vaislas baru izturēšanas, ikru, kāpuru un mazuļu iegūšanas ceha būvniecība) (2017-2021)

Projekta attīstības posmi

Slide8

Valsts akvakultūras nozares ražošanas attīstības veicināšana: - Latvijas zivju audzētāju nodrošināšana ar augstas kvalitātes un samērīgas cenas akvakultūras sistēmās audzējamo dažādu zivju sugu ikriem, kāpuriem un mazuļiem.Dažādu zivju sugu mazuļu audzēšana dabisko resursu papildināšanas vajadzībām.

2.Posma pamatuzdevums

Slide9

Paldies par uzmanību!